Geveltechniek Statica

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor de constructeur of ontwerper werkzaam binnen de gevelbouw. Cursisten zullen deze cursus in de praktijk uitermate nuttig kunnen aanwenden om economisch verantwoorde gevelconstructies te ontwerpen. Het is ook een zeer goede voorbereiding voor de KCG Cursus Statica II voor gevorderde constructeurs. Daarbij dient ook gemeld te worden dat cursisten die de module Geveltechniek Statica gevolgd hebben voor de invoering van de Eurocodes in 2010 , deze cursus kunnen zien als een waardevolle verdieping van de materie, waarin meer ingegaan wordt op de aanpassingen die hebben plaats gevonden door deze nieuwe reglementering.

Waarom
De cursus Gevel Constructie Statica Deel I blijft de basis voor een correct en verantwoord ontwerp in een zeer competitieve marktsituatie en de basis voor toekomstige duurzame ontwerpen die vaak ook complexer zullen worden. Er zal worden ingegaan op de toepassing van de Eurocode methodiek en het gebruik van de productnorm NEN EN 13830 (rev2013).

Resultaten
Deze cursus levert uw bedrijf goed opgeleide medewerkers, met kennis van alle facetten op het gebied van het construeren van gevelelementen en algemene mogelijkheden Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk ingegaan op vraagstukken uit de praktijk behandeld. Uw medewerkers worden een goede gesprekspartner van ontwerpers en architecten.

Aan de orde komen
- Eurocodes algemeen en specifiek voor gevels en puien
- Berekening van gevelelementen
- Berekening van de componenten van de verankeringen-basis
- Berekening van de bevestiging van de verankering naar de ruwbouw-basis

Werkwijze
Kennisoverdracht vindt plaats door middel van een gedetailleerde PowerPoint presentatie. Hierin komen de theoretische onderwerpen aan bod met talrijke praktijkvoorbeelden. Uitleg wordt gegeven over het gebruiken van Excel sheets voor berekeningen, waarin tabellen met informatie over traagheidsmomenten, inertie en dergelijke zijn opgenomen.

Aanvullende cursusinformatie
De cursus vindt klassikaal plaats, een wetenschappelijke rekenmachine wordt ter beschikking gesteld door het KCG voor de duurtijd van de cursus. De cursisten dienen bij voorkeur een draagbare PC mee te brengen (per 2 personen) om de XLS sheet oefeningen te volgen in de 2de sessie. Bij de prijs is een eenvoudige gedekte broodmaaltijd en deelnamebewijs of certificaat inbegrepen.

Cursusdatum
doorlopend, cursuskalender

Tijd
3 dagdelen

Deelnamebedrag
€ 570,- (excl. BTW)
 
Subsidie
Is uw bedrijf aangesloten bij het OOM dan kunt u in aanmerking komen voor de PTT subsidie regeling.
U dient dit vooraf zelf bij het OOM aan te vragen. Voor meer informatie OOM.
 
Op deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden KCG van toepassing, deze kunt u hier vinden.