Geveltechniek Statica 2

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor de gevorderde constructeur of ontwerper werkzaam binnen de gevelbouw. Cursisten uit de cursus module Geveltechniek Statica zullen deze cursus als vervolg kunnen zien en als een interessante aanvulling op deze eerste module.
 
Waarom
Acterend op de vragen en interesses die blijken uit de cursus Geveltechniek Statica basiscursus, zullen in deze 2de module constructie berekeningen met meer diepgang aan bod komen.
Zo wordt er dieper ingegaan op de toepassing van de Eurocode methodiek, het gebruik van de productnorm NEN EN 13830 (rev2013) en op de berekening van constructieve details en verankeringen.
 
Aan de orde komen
- Eurocodes, gevolgklassen en combinaties van belastingen
- berekening van gevelelementen
- berekening van de componenten van de verankeringen
- berekening van de bevestiging van de verankering naar de ruwbouw
 
Werkwijze
Kennisoverdracht vindt plaats door middel  van een gedetailleerde PowerPoint presentatie. Hierin komen de theoretische onderwerpen aan bod. Uitleg wordt gegeven over het gebruiken van Excel sheets voor berekeningen, waarin tabellen met informatie uit de cursus Geveltechniek Statica over traagheidsmomenten, inertie, boutverbindingen en dergelijke zijn opgenomen. Door middel van berekeningen van enkele case studies, in een groep en individueel, wordt vervolgens getoetst of de stof begrepen is en toegepast kan worden door de cursisten.
Aanvullende cursusinformatie
De cursus vindt klassikaal plaats. In week 2 zal er een opdracht uitgevoerd worden door de cursisten die besproken zal worden in de klassikale bijeenkomst in de derde week.
De cursisten dienen bij voorkeur een draagbare PC mee te brengen (per 2 personen) om de Excel sheet oefeningen te volgen in de 2de sessie.
Een eenvoudige broodjesmaaltijd met soep wordt geserveerd.
 
Cursusdata
Doorlopend,  cursusagenda
 
Tijd
3 dagdelen
 
Deelnamebedrag
€ 570,- (excl. BTW)

Subsidie
Is uw bedrijf aangesloten bij het OOM dan kunt u in aanmerking komen voor de PTT subsidie regeling. U dient dit vooraf zelf bij het OOM aan te vragen. Voor meer informatie OOM.

Op deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden KCG van toepassing, deze kunt u hier vinden.