Tekening lezen

Doelgroep
Een ieder die in de praktijk tekeningen moet kunnen lezen voor zowel binnen- als buitenmontage. De cursus is zowel geschikt voor medewerkers in de aluminium- als in de kunststof bouw.

Waarom
Omdat echte vooropleidingen ontbreken voor de productie en montage. Écht vakmanschap in de gevelbouwsector dienen de bedrijven daarom samen met het KCG te verzorgen.

Resultaten
De cursist kan na het volgen van deze cursus (werk)tekeningen lezen, weet waar hij of zij op moet letten en kan dit in de praktijk toepassen.

Aan de orde komen
- aanzichten
- doorsneden
- details
- lijnen
- symbolen
- materialen
- werktekeningen met aanzichten en details
- meten en meetgereedschappen
- maatafwijkingen en aansluitingen
- tekeningen van aluminium ramen, deuren en gevels

Werkwijze
Steeds vindt er kennisoverdracht plaats door het presenteren van theorie en het behandelen van tekeningen/voorbeelden uit de praktijk. De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om voorbeelden en vraagstukken uit hun dagelijkse praktijk als lesstof aan te dragen. Tot slot wordt er ten behoeve van de diplomering, op de laatste cursusdag, een examen afgenomen. Er wordt gewerkt in een kleine groep (min. 8 tot max. 12 cursisten) om ervoor te zorgen dat een ieder voldoende aandacht krijgt.

Cursusdatum
Doorlopend, voor data kijk op de cursusagenda.

Tijd
8:30 – 16:30 uur (twee dagen)

Deelnamebedrag
€ 635,- (excl. BTW)

Subsidie
Is uw bedrijf aangesloten bij het OOM dan kunt u in aanmerking komen voor de PTT subsidie regeling. U dient dit vooraf zelf bij het OOM aan te vragen. Voor meer informatie OOM.

Op deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden KCG van toepassing, deze kunt u hier vinden.