Vaardigheidstraining Uitvoerder / Montageleider


Doelgroep
Het Kenniscentrum Gevelbouw heeft opleidingen voor projectleiders, voor technisch vakinhoudelijke leiders, en met deze training ook een gerichte aanpak voor de groep medewerkers die bij de montage als leider optreden.
Deze cursus is opgezet voor medewerkers die op de bouwplaats de uitvoering leiden en/of leiding geven aan een groep monteurs. Medewerkers die contact hebben met opdrachtgever, aannemer op de bouwvloer, en die managementvaardigheden dienen te beschikken voor het goed en prettig uitvoeren van hun werk.
Deze training is niet alleen geschikt voor aankomende montageleiders maar zeker ook voor diegene met ervaring.

Waarom
Het takenpakket van de uitvoerder/montageleider is tegenwoordig breder dan ooit.
Het aansturen van eigen personeel, onderaannemers en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het project. Daarnaast wordt er ook verwacht dat hij/zij het initiatief neemt in het aandragen van oplossingen en hierover beslist en overlegt met toeleveranciers.
Kortom een uitvoerder/montageleider is tegenwoordig meer een duizendpoot of te wel een allround manager! Speciaal voor deze doelgroep organiseert het Kennis Centrum Gevelbouw in samenwerking met trainingsbureau VALQ de 6 daagse vaardigheidstraining Uitvoerder / Montageleider.

Werkwijze
Deze training is zeer gericht op de praktijk en is niet op de technische kant gericht.
Er wordt uitgebreid ingegaan op de sociale en communicatieve kant van het werken met diverse partijen, zoals informatie overdragen op personeel van de eigen onderneming, maar ook de communicatie met opdrachtgever en onderaannemers. Bijvoorbeeld; hoe kan de uitvoerder/montageleider één team van al die verschillende werkers en disciplines maken, hoe manifesteert men zich in een vergadering etc.
Praktijkvoorbeelden zullen gebruikt worden om punten te herkennen en van elkaars ervaringen te leren.
Samen met de trainer bepaal je een deel van de invulling van de trainer door jouw persoonlijke doelen op te stellen.

Aan de orde komen o.a.
- communiceren
- leidinggeven en omgaan met conflicten
- tijd en stressmanagement
- gesprekken voeren


Uiteindelijk weet men wat zijn/haar sterke en minder sterke punten zijn. Maakt men effectief gebruik van de sterke en werkt aan de minder sterke punten. Hierdoor kan de deelnemer beter managen op alle niveaus. Na deze training zullen de deelnemers zich zelfverzekerder voelen en hierdoor hun verantwoordelijkheid en rol als spil van het project(en) beter kunnen invullen. Het betreft een zeer intensieve cursus training waardoor men (mits de persoonlijke inzet groot is), veel voordeel en positief resultaat behaalt.

Data en tijd
De training bestaat uit 6 dagen. De eerste twee dagen worden aansluitend aan elkaar gehouden met een overnachting. De overige 4 trainingsdagen vinden alleen overdag plaats waarbij de laatste wordt afgesloten met een gezamenlijk diner.Voorafgaand aan de training wordt door de trainer een kort intake gesprek gehouden met iedere deelnemer om de persoonlijke doelen te stellen. Kijk voor data in de cursusagenda.

Trainingsdagen:

Dag 1 12.30 (incl. lunch) – 20.00 uur; aansluitend diner en overnachting
Dag 2 8.30 – 13.00 uur
Dag 3 8.30 – 16.30 uur (lunch tussendoor)
Dag 4 8.30 – 16.30 uur (lunch tussendoor)
Dag 5 8.30 – 16.30 uur(lunch tussendoor)
Dag 6 11.00 - 19.00 uur (lunch tussendoor en aansluitend diner)


Dag 3 t/m 6 worden na de eerste dagen overeengekomen. Hierin kan worden aangehouden dat gemiddeld 4 weken tussen iedere training sessie zitten. Voor data zie onze cursusagenda.

Kosten
€ 2.100,- (excl. BTW)

Locatie
Locatie wordt nader bepaald.

Subsidie
Is uw bedrijf aangesloten bij het OOM dan kunt u in aanmerking komen voor de PTT subsidie regeling. U dient dit vooraf zelf bij het OOM aan te vragen. Voor meer informatie OOM.

Op deze cursus zijn de Algemene Voorwaarden KCG van toepassing, deze kunt u hier vinden.