Investeren in ontwikkeling in crisistijd

30 september 2013

Uit het Berenschotonderzoek Ken- en Stuurgetallen voor personeelsmanagement is gebleken dat er een positieve relatie is tussen organisaties die meer besteden aan opleiden en een laag ziekteverzuim en personeelsverloop hebben, ongeacht de sector.

Om te zorgen dat er voldoende aanbod is en dat dit voldoende diversiteit bevat heeft het Kenniscentrum Gevelbouw haar aanbod aan opleidingen vergroot. Zo is er vanaf nu de mogelijkheid om naast vaktechnische opleidingen zoals de geveltechniek modules, montage- en vliesgeveltechniek, etc. de mogelijkheid om cursussen te volgen over automatiseringsonderwerpen zoals Word en Excel voor beginners of gevorderden, maar ook de mogelijkheid om een training op het vlak van persoonlijke ontwikkeling te volgen zoals assertiviteit, persoonlijke effectiviteit. De commerciële trainingen worden ook aangeboden en worden momenteel uitgebreid, ook met een beurstraining.

Een aantal van deze trainingen worden in samenwerking met derden georganiseerd. Het Kenniscentrum Gevelbouw heeft daarvoor contacten gelegd met andere kenniscentra en opleidingsinstituten en zelfstandige trainers/coaches.
Om het voor u niet complexer te maken worden al deze trainingen via de website van het Kenniscentrum Gevelbouw aangeboden en kunt u ook via de website van het KCG inschrijven.
We creëren één grote winkel waar u terecht kunt voor al uw opleidings-boodschappen. Dus mist u nog iets in ons aanbod waar u behoefte aan heeft, laat het ons weten via email of telefonisch.

Tot slot nog enkele stellingen om over na te denken en daarna in te schrijven voor een opleiding bij het Kenniscentrum Gevelbouw.
Het is goed om nu te investeren in opleiding omdat:
•    innovaties ook niet stil staan en goed opgeleid personeel vereisen, waardoor creativiteit en innovatiekracht er voor zorgen dat organisaties zich blijven onderscheiden in deze concurrerende markt;
•    uw medewerkers breder inzetbaar zijn en gemakkelijker kunnen inspringen voor collega’s door het opdoen van nieuwe kennis. Hierdoor kan de organisatie gemakkelijk anticiperen op veranderingen in deze grillige markt;
•    het aanbieden van opleiding een krachtige vorm is om personeel te binden. De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers wordt als een enorme pré gezien in de huidige kenniseconomie.
Dé winkel om naartoe te gaan voor opleiding voor uw grootste gemak is www.kenniscentrumgevelbouw.nl.